Informatie jachtverhuur

JHP Jachtverhuur ligt midden in Friesland, tussen Heerenveen en Akkrum in. Vanuit onze thuishaven ligt het Sneekermeer op ongeveer 1 uur varen van ons vandaan.

Als u een boot bij ons gaat huren dan heeft u géén vaarbewijs nodig. Het vaargebied betreft Friesland en de kop van Overijssel.

STROOM AAN BOORD VAN ONZE HUURBOTEN:

Aan boord van de huurboot is een 12 Volt electra systeem met 'sigarettenaansteker' -aansluitingen. Ook is er een (lichte) omvormer voor het laden van uw mobiele telefoons/laptop/tablet, e.d. Een koffiezetapparaat kan alleen werken als u de walstroomkabel aansluit (b.v. in één van de vele jachthavens die Friesland rijk is).

Het is niet per sé nodig om het schip in een jachthaven aan de stroom te leggen. De start -accu is gescheiden van de verbruikers -accu, u hoeft er dus niet over in te zitten of er nog genoeg 'stroom' is. Bij normaal gebruik kunt u zonder zorgen 5 dagen stil liggen zonder dat de verbruikers -accu leeg is.


WATER AAN BOORD VAN ONZE HUURBOTEN:

De watertank is vol als u bij ons vertrekt. Normaal is een volle tank net wel/ net niet genoeg voor 1 week. Als de tank leeg is moet u de schakelaar "waterpomp" uit zetten. U kunt in een jachthaven de tank weer vullen en de schakelaar weer aan zetten.

DIESEL AAN BOORD VAN ONZE HUURBOTEN:

De dieseltank is vol als u bij ons vertrekt. Onze motoren verbruiken gemiddeld 1,6 tot 2 liter per vaar-uur. De tankinhoud is 250 liter. Gemiddeld tanken onze klanten bij terugkeer +/_ 70 liter per week. U kunt de diesel bij ons aftanken en dit verrekenen wij met uw borg-bedrag.


UW AUTO:

U kunt uw auto kosteloos op ons terrein parkeren. Wij wonen op de haven, de enige toegang is via onze oprit.

VERSE EIEREN OF MELK AAN BOORD:

Bij het reserveren kunt u ervoor kiezen om verse eieren te bestellen, deze zetten wij dan voor u in de boot.

Wij werken samen met een jong ondernemersechtpaar uit de buurt, Remco & Nynke Bakker;

Picture 1

 

 Terbandster Aaikes 

 

Terbandster Aaikes zijn lokaal geproduceerde eieren van onze hennen die dagelijks lekker in de  buitenlucht scharrelen. Voor €3,80 heeft u 10 verse eieren klaarstaan op uw gehuurde boot. 

Ook is er gepasteuriseerde melk verkrijgbaar. Deze melk is van grazende koeien uit de buurt. De melk is romig en vol van smaak. Voor €1,75 heeft u 1 liter verse melk. 

 

Maak je vakantiebeleving compleet met overheerlijke Friese zuivel!

 

 

 

BRUGBEDIENING:

Niet op elke brug zit een brugwachter. Een brugwachter bedient soms verschillende
bruggen, ook op afstand. Dit doet hij met behulp van camera's.
Wordt een brug op afstand bediend, zorg dan dat u uw schip binnen het
bereik van de camera's afmeert. Zo kan de brugwachter zien of er schepen
zijn die de brug willen passeren.


BRUGTIJDEN:

Varend door Friesland met één van onze huurboten komt u langs vele bruggen en sluizen. Om uw reis met onze huurboot door Friesland zo aangenaam en spoedig mogelijk te laten verlopen, hebben wij de bedieningstijden voor de verscheidene bruggen en sluizen voor u op een rijtje gezet.

Houdt u voor en tijdens het passeren de algemene regels in acht.

Bedieningstijden zijn van 1 april - 1 november dagelijks tussen:

09.00 - 12.00 uur
13.00 - 16.15 uur
17.15 - 19.00 uur (juni, juli en augustus tot 20.00 uur)

1 november - 1 april: van maandag t/m zaterdag op afroep tussen 09.00 - 17.00 uur

LEUKE GRATIS APPS:

- vaarregels, bruggentijden, brug -hoogtes, etc. : Friese watersport app